WZC De Maretak

Cordeel bouwde in Geraardsbergen een volledig nieuw rusten verzorgingstehuis met 90 bedden voor permanente bewoners, 10 bedden voor dagverblijf en 3 voor kortverblijf. Aan de inkom werd een grote glazen wand geplaatst waarin een kunstwerk met bijhorende verlichting is ingewerkt. De kamers werden allen voozien van een badkamer met zweefdeuren die zeer gemakkelijk te bedienen zijn. De ruimtes die afgesloten moeten blijven - zoals technische ruimtes, bergingen, etc. - kregen een zogenaamde codehandle: een kruk met een codeklavier. De deur kan dan enkel worden geopend met de juiste code en valt ook automatisch terug in het slot. Voor en achter het woonzorgcentrum heeft Cordeel 2 grote terrassen aangelegd die een mooi zicht bieden op de Dender. Rondom het gebouw ligt een klinkerpad, zodat iedereen, ook rolstoelgebruikers, toegang heeft tot de tuin. Het regenwater wordt afgevoerd naar een lager gelegen bufferbekken. De overloop van dit bekken is voorzien van een wervelventiel zodat het water gecontroleerd wordt geloosd. De dakdichting is uitgevoerd in EPDM. De isolatie onder deze dakdichting heeft een hoge druksterkte zodat in de toekomst eventueel nog zonnepanelen kunnen geplaatst worden.

Sector: 
Utiliteitsbouw
Overheid
Periode: 
31/08/2009 tot 22/06/2011
Locatie: 
Groteweg 25B 9500 Geraardsbergen
Architect: 
Abetec Architecten & Ingenieurs
Oppervlakte: 
7.054m²
Opdrachtgever: 
OCMW Geraardsbergen

Neem contact op

Vragen over dit project?

Neem contact op. We vertellen u er graag meer over.